Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből elrabolta szerelmét és annak gyerekét Nyíregyházán

Cívishír | 2024. 04. 04. | 16:06:20
A Debreceni Ítélőtáblán pont került az ügy végére.
Féltékenységből elrabolta szerelmét és annak gyerekét Nyíregyházán
A nőt és a gyerekét is megöléssel fenyegette (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 novemberében emberrablás, kifosztás bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt a vádlottat tíz év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és nőismerőse, a sértett Facebook-alkalmazás segítségével ismerkedtek meg. Köztük szerelmi kapcsolat alakult ki, a vádlott több alkalommal töltötte az éjszakát a sértett nyíregyházi lakásán. 2022 augusztusában is éppen oda tartottak a sértett gépkocsijával, miközben a vádlott bement a sértett lakása közelében lévő presszóba, ahol meglátta a nő egy férfi ismerősét. Felelősségre vonta, hogy mit keres az ő barátnőjének a lakása közelében, azonban a férfi nem akart vele vitatkozni, inkább buszra szállt, hogy hazamenjen. Ezt követően a vádlott a sértettel is féltékenykedni kezdett, majd kocsival bementek a városba, ahol vásároltak.

Útközben hazafelé megpillantották a lakása felé gyalogló férfi ismerőst, így a vádlott kipattant az autóból, a férfi után indult és amikor utolérte, ököllel arcon ütötte és elvette tőle a mobiltelefonját, a hozzá tartozó headsettel együtt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban az orrtájék ököllel történő megütése alkalmas lett volna súlyosabb sérülés előidézésére is.

A bántalmazást követően visszatértek a nő lakására, ahol a vádlott tovább féltékenykedett. Veszekedés alakult ki közöttük, melynek során a vádlott mind az asszonyt, mind a lakásban tartózkodó hatéves gyermekét megöléssel fenyegette, és magához vette a nő kulcsait, hogy ne tudjanak kimenekülni a házból. A fenyegetés nyomatékosítására a férfi a zsebébe tett egy 6,5 cm pengehosszúságú kést is. A sértett és gyermeke nagyon megijedtek, ezért amikor a vádlott. közölte, hogy 50 ezer forintért cserébe elengedi őket és a jövőben is békét hagy nekik, az asszony ebbe beleegyezett. Mivel azonban nem volt otthonában ennyi készpénz, autóval Nyíregyházára indultak, hogy egy bankautomatából felvehesse az összeget.

Mikor beültek az autóba, a vádlott elvette a sértett mobiltelefonját és kidobta az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette.

Az út során a férfi már 100 ezer forintot követelt azért, hogy elengedje a kocsiban ülő nőt és gyermekét. A sértett a pénzfelvétel szándékát hangoztatva megállt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, majd gyermekét hirtelen kikapta a hátsó ülésről és beszaladt vele a rendőrségre. A vádlott ekkor eldobta a nála lévő kést és a férfi sértettől elvett mobiltelefont, valamint a hozzá tartozó headsetet majd elmenekült a helyszínről. Nem sokkal később, pár utcával arrébb elfogták a rendőrök. 

A Debreceni Ítélőtábla április 4-én helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés