Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos: Miskolc polgármestere nem száll újra harcba a polgármesteri székért

Borsodihír | 2024. 04. 03. | 13:12:15
Maga jelentette be.
Hivatalos: Miskolc polgármestere nem száll újra harcba a polgármesteri székért
Veres Pál (Fotó: Veres Pál Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 3-án beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint Veres Pál, Miskolc jelenlegi polgármestere nem indul az önkormányzati választásokon. A pletykák igaznak bizonyultak, most a városvezető maga jelentette be a hírt.

– Mozgalmas négy és fél év van mögöttem polgármesterként. Nehéz helyzetű várost örökölve álltunk helyt a pandémia, a költségvetési elvonások, a kormányzati megszorítások, a növekvő alapkiadások és a növekvő energiaárak között. Egy nehéz helyzetű, hányattatott sorsú városnak adtunk reményt egy szabadabb, boldogabb világra, és hiszem, hogy az extrém körülmények ellenére feladataink zömét sikerrel végeztük el – kezdte április 3-i Facebook-bejegyzésében Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Mint írta, tiszta lelkiismerettel és nyugodt lélekkel vállalja a döntéseit, amit szerinte kevés politikus mondhat el magáról. Úgy fogalmazott, számára továbbra sincs olyan politikai cél, ami felülírhatja az emberséget és a szakmai érveket, nincs személyes ambíció, ami fontosabb lehet a közösség érdekénél, és nincs az az érdek, ami fontosabb lehet Miskolcnál.

– Polgármesterként Miskolc és az önök, a miskolciak javát akartam szolgálni, és igyekeztem tudásom legjavát adni. Mindig próbáltam megtalálni a helyes egyensúlyt a saját életem, a családom és a munkám között. Sokáig azt gondoltam, hogy sikerrel tettem, a családom szerint viszont nem teljesen, és be kell ismernem, nekik van igazuk. Az elmúlt huszonhét évben többször voltak az életemben a második helyen, mint az elsőn. Felnőttek a gyermekeim, a fiam családot alapított, és talán sokan tudják, hogy van már egy kisunokám is, akit viszont nem látok annyiszor, ahányszor szeretném. És ez sajnos rajtam múlik, ahogyan az is (bár nincs nagy baj, de hajlamos vagyok elbagatellizálni), hogy az elmúlt két és fél évtized mennyire koptatta az egészségemet. De nem panaszkodom, hiszen én vállaltam ezt az életet, én vállaltam ezeket a feladatokat. Azonban most meghoztam egy fontos döntést, ami már jó ideje érlelődött bennem a fenti gondolatok, és az elmúlt hónapok eseményei alapján: nem indulok újra a polgármesteri címért – jelentette ki.

A városvezető azt kívánja, Miskolc következő vezetője is olyan legyen, akinek a város a fontos és nem a hatalom, és aki az, akinek mondja magát. Hozzátette, polgármesteri mandátumát kitölti, valamint továbbra is számíthatnak rá mint a városát szerető, azért tenni akaró miskolci polgárként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés