Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter megtalálta a pártot, amelynek a színeiben indul a választáson

telex.hu | 2024. 04. 10. | 17:17:07
Az alelnök korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Egerben.
Magyar Péter megtalálta a pártot, amelynek a színeiben indul a választáson
Magyar Péter az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton 2024. április 6-án (Fotó: mti)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter beadta a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártja nyilvántartásba vételi kérelmét – írta szerda délutáni Facebook-bejegyzésében. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján már meg is jelent a kérelme, és mint kiderült, a TISZA - Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a választáson. A párt logóján már a Talpra Magyarok! közössége szerepel.

A pártot a 2022-es országgyűlési választás előtt egy évvel jegyezte be a bíróság Egerben, elnöke Szabó Attila - írja a Telex. A portál szerint a párt alelnöke, Deák Boldizsár korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Egerben. A 2021-es interjúban teljesen kizártnak tartotta, hogy a TISZA párt együttműködjön az ellenzékkel.

„Ideológiamentes jobbközép pártként egyébként is középutas politikát folytatunk.”

Magyar Péternek a június 9-i EP-választás előtt már nem volt ideje új pártot alapítania, mert csak azokat a pártokat veheti jelölőszervezetként nyilvántartásba a választási bizottság, amelyeket már a választás március 12-i kitűzése ellőtt jogerősen bejegyzett a bíróság.

?
Ön melyik párt listájára szavaz a 2024. június 9-i EP-választáson?
Fidesz-KDNP
Mi Hazánk Mozgalom
Demokratikus Koalíció
Momentum
LMP
MSZP
Párbeszéd
Magyar Péter pártjára
Márki-Zay Péter pártjára
Nem megyek el szavazni!
Vona Gábor pártjára
A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés