Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért jó választás egy új generációs AHD kamera?

Szabolcsihír | 2024. 03. 25. | 07:52:28
XXX
Miért jó választás egy új generációs AHD kamera?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ebben a cikkünkben az új generációs AHD kamerákról lesz szó. Megnézzük mit tudnak ezek, és miért érdemes őket választani. Vágjunk is bele!

Mik azok az AHD kamerák?

Az AHD mozaikszó az angol Analog High Definitiont takarja. A hagyományos analóg kamerák új generációs változatáról van szó. Nagy felbontású, éles, részletgazdag felvételek készítésére alkalmas eszközökről beszélhetünk.

Milyen előnyei vannak az AHD kameráknak?

A nagyszerű ár/teljesítmény arányuk miatt nagyon kedveltek, ráadásul egyszerűen lehet őket telepíteni, ami szintén nagy előnyük. 2-5 megapixeles változatok is elérhetőek, és akár egyetlen készüléket tartalmazó csomagot is rendelhetünk, például a Fisotech AHD kamerát, ha nincs többre szükségünk. Egy ilyen kamerarendszer lehetővé teszi a rögzített felvételek merevlemezen történő tárolását. 

Kültéren és beltéren egyaránt használhatóak, sőt, megerősített burkolatú, vandálbiztos típusokat is vásárolhatunk. Az extrém környezeti hatások sem tehetnek bennük kárt, így nemcsak otthon vagy az irodában és a telephelyen használhatóak, de szélsőséges körülmények között is megállják a helyüket. Így bátran telepíthetőek akár pékségbe, uszodába, hűtőkamrába vagy fémfeldolgozóba is.

Ha a fent már említett Fisotech AHD kameraszetteket vásároljuk, akkor a csomag tartalmazni fog mindent, amire csak szükségünk lesz a beüzemeléshez. Így nem kell külön megvásárolnunk semmit, mert megkapjuk a csatlakozókat, tápegységeket és a vezetékeket is.

A könnyű és gyors szerelhetősége az egyik nagy előnye egy ilyen kamerarendszernek. Ráadásul a vásárló nincs is magára hagyva, mert magyar nyelvű leírások és videók is segítik abban, hogy mielőbb végezzen a telepítéssel. Emellett a saját beépített infravilágítással rendelkező AHD kamerák mindennemű külső megvilágítás nélkül is kiváló minőségű felvételek rögzítésére képesek. Méghozzá úgy, hogy sötétedés esetén automatikusan bekapcsol.

A digitális videórögzítők

Ahhoz, hogy a biztonsági kamerák felvételei megmaradjanak, és később visszanézhetők legyenek, szükség van egy rögzítőre, mely lehetővé teszi a merevlemezen történő tárolást.

Ráadásul a legújabb típusok már arra is képesek, hogy megkülönböztessék a mozgásmentes időszakokat azoktól, amikor történik valami a megfigyelt területen. Majd ennek megfelelően csak mozgás esetén kerülnek tárolásra a videófelvételek. Ennek két előnye is van. Egyrészt sok tárolókapacitás spórolható így meg. Másrészt pedig rengeteg időt takaríthatunk meg azzal, hogy az eseménytelen időszakokat nem kell átnézznünk, ha valamit visszakeresnénk.

Valamennyi eszköz képes arra, hogy a megfelelő jelszó ismeretében a világ bármely pontjáról hozzá lehessen csatlakozni egy okostelefon és egy applikáció segítségével. Így akár a nyaralás közben is ellenőrizhetjük, mi történik otthon, vagy visszakereshetünk korábbi felvételeket. Ha egy új generációs AHD kamera mellett döntünk, biztos megfelelően ki fog szolgálni minket, bármilyen környezetben is használjuk.

Hirdetés
Hirdetés