Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ököllel tarkón ütötte a labdarúgót az agresszív drukker

MTI | 2024. 04. 08. | 14:01:44
Pénzbüntetésre ítélték a támadót.
Ököllel tarkón ütötte a labdarúgót az agresszív drukker
Nem fogta vissza magát (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítéltek egy férfit, aki Andornaktályán, egy futballmérkőzésen megütött egy játékost – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője április 8-án az MTI-vel. Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az eset 2023. április 22-én, az Andornaktálya SE – Gyöngyöshalász SE vármegyei első osztályú labdarúgó mérkőzésen történt, ahol a hazai és a vendégcsapat egy-egy futballistája dulakodni kezdett.

Az Andornaktálya játékosának édesapja a történtek láttán a nézőtérről a játéktérre rohant, ahol hátulról, ököllel tarkón ütötte a fiát lökdöső sportolót, majd kiszaladt a pályáról.

A szóvivő jelezte: a büntető törvénykönyv alapján szigorúbb megítélés alá esik a köznyugalmat megzavaró garázdaság, amennyiben azt nyilvános rendezvényen követik el. Ezért a bíróság – az Egri Járási Ügyészség indítványával egyetértve – 330 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfira, továbbá egy évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezett sportesemények látogatásától.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés