Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Terrorkészültség Magyarországon: megerősített rendőri erőkre kell számítani

Magyar Nemzet | 2024. 04. 16. | 14:01:14
A magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálni kell – mondta a miniszterelnök.
Terrorkészültség Magyarországon: megerősített rendőri erőkre kell számítani
Terrorkészültség: növelni kell a biztonságot (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megerősített rendőri erők jelenhetnek meg a közterületeken, illetve megemelik a védett személyek, stratégiai vállalatok, veszélyes üzemek, zsidó felekezethez köthető intézmények biztonsági szintjét is, miután a terrorkészültséget magasabb szintre emelték – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, Orbán Viktor vasárnap, Izrael Irán általi megtámadása után hívta össze a Védelmi Tanácsot. A megbeszélés után közölte: mindent megtesznek, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát. Orbán Viktor videóüzenetet is közzétett, amelyben elmondta: bekövetkezett az, amitől tartottak, Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. 

A támadást elítéljük. A támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is 

– tette hozzá Orbán Viktor. Elmondta azt is, a Védelmi Tanácsot azért hívta össze, hogy számot vessenek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adott ugyanakkor a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. A miniszterelnök bejelentette azt is: kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet. 

Magyarország területén 3-as terrorfokozat van érvényben, a magyar emberek biztonságát közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ nincs a hatóságok birtokában – közölte a Terrorelhárítási Központ.

A közleményben azt írták: a rendőrség a külképviseletek védelmét megerősítette, fokozottabban ellenőrzi a közintézmények biztonságát, valamint a határátlépéseket.  A rendvédelmi, valamint a partnerszolgálati együttműködésben az információk cseréje folyamatos, az adatokat a TEK folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli – tették hozzá. A TEK a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálja, és felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát veszélyeztető információ felmerülése esetén haladéktalanul megtegye a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés