Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, csaknem 200 ezer diák kap notebookot

mti | 2024. 04. 22. | 11:25:06
A korszerű eszközökért nem kell fizetni.
Újabb, csaknem 200 ezer diák kap notebookot
Összesen csaknem 450 ezer diák használhatja az ingyenes eszközt (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, csaknem kétszázezer notebookot oszt ki a kormány az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett, korszerű eszközökön - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára április 22-i, hétfői hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

A politikus úgy fogalmazott: míg 2010 előtt a családoknak "azt kellett nézniük, hogy évről évre mennyivel növekszik a tankönyvcsomagok ára", most nemcsak a könyveket, hanem a laptopokat is ingyen kapják a gyerekek a tanuláshoz.

Jelezte, a harmadik éve futó projekt mostani ütemében az 5. 6. és 9. évfolyamon tanulókhoz juttatnak el 193 ezer eszközt, és a laptoposztás a következő tanévben is folytatódni fog.

"Magyarország legnagyobb léptékű oktatásfejlesztési időszakában vagyunk" - jelentette ki Rétvári Bence, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt években 1400 milliárd forintból 5680 óvoda- és iskolafejlesztést valósított meg a kormány. Emellett négy év alatt 93,5 százalékkal emelik a pedagógusok bérét - tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott: "nem szabad elfelejteni", hogy a pedagógusok béremeléséhez és a tanulói notebookok kiosztásához az Európai Unió nem járult hozzá, "Brüsszelből egyetlen eurocent uniós forrás nem érkezett" ezekre a célokra.

Hirdetés
Hirdetés