Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lesz mesés a Márton-napi párolt káposzta

| 2016. 11. 11. | 10:07:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Így lesz mesés a Márton-napi párolt káposzta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köret nem részletkérdés, hanem lényegi eleme a menünek. A párolt lila káposzta az éppen aktuális libasültek, majd néhány hét múlva a disznótoros (hurka, kolbász, oldalas, pecsenyék) ízletes kísérője lehet, ha megfelelően készítjük el. A titok a jó alapanyagban, a gondosságban és – csúnyán hangzik, de – a hozzávalók ki nem spórolásában rejlik.

Hozzávalók

1 közepes fej lila káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
zsiradék
só, bors
őrölt kömény
4 evőkanál méz
1 dl fehérbor
1 nagyobb alma

Elkészítés: Olyan lila káposztát válasszunk, ami hibátlan, nincs rajta folt, repedés, külső levelei pedig fényesek. A káposztát elfelezzük, a torzsáját kivágjuk, majd vékony szálakra szeleteljük. Egy nagyobb tálba tesszük, alaposan megsózzuk, összekeverjük, és 30 percig pihentetjük. A zsiradékban az apróra vágott vagy reszelt hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a borsot, a köményt ízlés szerint. Ezt követően beleforgatjuk a a káposztát, és fedő alatt, közepes hőfokon, nagyon lassan saját gőzében kb. 30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben többször megkeverjük, dúsítjuk reszelt almával, ízesítjük borral, a mézet a legvégén kanalazzuk bele. A fedőt eltávolítjuk, így az esetlegesen maradék lé elfő róla. Nem szabad, hogy tocsogjon!

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés