Hirdetés

Recept: mexikói utazás, azaz enchilada

civishir.hu

2017.01.04. 09:17

Recept: mexikói utazás, azaz enchilada

Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók
- csirkemell 12 dkg
- ½ vöröshagyma
- pritamin vagy kápia paprika ¼ db
- tv paprika ¼ db
- só, bors, olíva olaj
- chili fűszerkeverék
- római kömény
- őrölt koriander
- ½ dl tejföl
- 2 dk cheddar sajt

Elkészítés: A csíkokra vágott jércemellet kevés olajon aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát és kápia paprikát. Fűszerezzük: chili keverékkel, őrölt római köménnyel és őrölt korianderrel. Átpirítjuk, kevés vizet és tejfölt adunk hozzá, hogy legyen némi szaftja. A torlillákat forró serpenyőben megpirítjuk, átpuhítjuk – mag megszórjuk reszelt chedar sajttal Betöltjük a húst a tortillákba feltekerjük és így is pirítjuk kicsit. A dipekkel tálaljuk.

Babpüré: A babról a folyadékot leöntjük, fokhagymával és chiliporral össze turmixszoljuk. Kevés olívaolajjal elkeverjük.

- babkonzerv, kicsi 1/6
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj 2 cent

Szalsza: A paprikát, a hagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a fűszereket: római köményt, őrölt koriandert és a chili fűszerkeveréket, majd a hámozott, darabolt paradicsomot, a sót, az olívaolajat és az egészet jól elkeverjük.

- hámozott, darabolt paradicsom 10 dkg
- lila hagyma ½
- olívaolaj 2 cent
- római kömény
- őrölt koriander
- chili fűszerkeverék (Kotányi)

Avokádókrém: A meghámozott avokádót villával összetörjük vagy vékonyan felkockázzuk, hozzáadjuk a finomra vágott paprikát, a tört fokhagymát, a friss, apróra vágott korianderlevelet, a koktélparadicsomot és sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

- fél avokádó
- ¼ lime
- 1 gerezd fokhagyma
- ¼ vöröshagyma (reszelve)
- chili paprika (ízlés szerint)
- koktélparadicsom 2 db
- ½ dl tejföl
- 1/6 db kaliforniai vagy kápia paprika
- korianderlevél

Tortilla: A lisztet a vajjal, csipet sóval és a késhegynyi sütőporral valamint kevés vízzel, kelt tészta állagúra gyúrjuk – minimum 30 percet pihentetjük. Kinyújtjuk és száraz serpenyőben készre sütjük.
kb. 30 db
- 2 kg liszt
- 0,5 kg Rama
- 1 sütőpor
- víz

Jó étvágyat kíván: Kövér Sándor séf (Mirbest és Séfakadémia)

 

receptMexikóenchilada

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés