Kakaós csiga túrós tésztából? Igen! +recept

Hozzávalók
18 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 dkg rétesliszt
25 dkg túró
1 kk. sikér
5 dkg xilites porcukor
fél csomag sütőpor
5 ek. olaj
fél dl tejszín és víz keveréke
1 csipet só
olaj (a kinyújtott tészta kenéséhez)
1,5 ek. Szafi négyszeres (+ egy-két csipetet szórtam még a tésztára)
1/2 ek. xilites porcukor
Elkészítése
A túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet - összegyúrom. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. két centiméteres csigákat vágok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütöm légkeveréses sütőben. Nem érdemes túl pirosra sütni, inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad és nem szárad ki belőle a töltelék.
Jó étvágyat kíván:
Rózsa Éva











