Recept: mustáros-tejszínes csirkecombok

Hozzávalók:
Csirkecomb és pácolása:
2 csirkecomb
só
bors
morzsolt tárkony
őrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)
Mustáros öntet:
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás
Köret:
15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak előfőzött barna rizs
madársaláta
almaecet
Elkészítése: A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és őrölt paprika keverékébe. (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendő 1-2 óra pihentetés is, de ha van időnk, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk. Alufóliával lefedett tepsiben 180 fokon kb. egy órán át sütjük, majd további 10-15 perc légkeveréses mellett alufólia nélkül pirulni hagyjuk. A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva











