Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: tárkonyos-tejszínes zöldségleves

| 2017. 04. 25. | 11:00:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: tárkonyos-tejszínes zöldségleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1  fej vöröshagyma
2-3 gerezd foghagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kisebb fej karfiol
25 dkg gomba
2 db krumpli
2 kanál liszt
350 ml tejszín
tárkony, só, frissen őrölt bors.

Elkészítése:

A hagymákat apróra, a zöldséget karikára, a gombát és a krumplit kockákra vágjuk a karfiolt rózsáira szedjük. Az apróra vágott füstölt kolozsvári szalonna zsírján megpároljuk a hagymákat, majd a répát és a gyökeret, rászórjuk a lisztet, felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, aztán mehet bele a karfiol,a  gomba és a krumpli is (utóbbi elhagyható, de így tartalmasabb a levesünk, nem teszek bele tésztát). Amikor minden ressre párolódott, fűszerezzük a tárkonnyal, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk ,ha szükséges sózzuk.
Tálaljuk, apróra vágott petrezselyemlevéllel díszítjük.

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)                

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés