Hirdetés

Recept: tepsis, rakott csirkemell

Szabolcsihír

2017.04.18. 15:12

Recept: tepsis, rakott csirkemell
Fotók: Iglai János

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

2 db csontos csirkemell/csirkemell filé

1,5 kg krumpli,

1 nagy fej vöröshagyma,

4 gerezd foghagyma,

10 dkg kolozsvári szalonna, 

0,5 kg gyorsfagyasztott zöldségkeverék,

csirke fűszerkeverék, ételízesítő

zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítése: 

A krumplit és a hagymákat vékonyabb szelekre vágjuk. A csirkemellet filézzük, felszeleteljük, mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval, pihentetjük, majd kevés olívaolajon elősütjük, odatesszük a vékonyra  szeletelt kolozsvári szalonnát, s azt is elősütjük, hogy éppen meginduljon a zsír belőle. A margarinnal kikent tepsi aljába belehelyezzük a felkarikázott krumpli kétharmadát, majd következnek a hagymát, fokhagymát, kevés ételízesítővel megszórjuk, s egy rétegben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. Erre jön megint kevés hagyma és a maradék krumpli, a végül a zöldségek.

Alufóliával lefedve kb 180 fokon 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve ráhelyezzük az elősütött szalonnát a kiolvadt zsírral még 10-15 percig pirítjuk.

Tálaljuk, díszítjük.

                                                   Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)                

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés