Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: bazsalikomos tésztasaláta

| 2017. 05. 16. | 11:45:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: bazsalikomos tésztasaláta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
4 nagy, hámozott paradicsom (szezonban) vagy 1 dbz konzerv hámozott paradicsom
1 doboz (3,3 dl) főzőtejszín
2 evőkanál apróra vágott, friss, vagy szárított bazsalikom
1 evőkanál delikát
2 tömlős kempingsajt
1 csomag (50 dkg-os) száraztészta (csavart vagy szarvacska)
olívaolaj
 

Elkészítése:

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon (ha nincs, jó a napraforgóolaj is) megfonnyasztunk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, tovább dinszteljük (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű!). Ezután beletesszük a feldarabolt, hámozott paradicsomot, a delikátot, az első evőkanál bazsalikomot, és addig főzzük kis lángon, gyakran klevergetne, míg a paradicsom szét nem esik. Ezután mehet bele a két sajt, a tejszín és a második evőkanál bazsalikom, de most már nem forraljuk, csak felrottyantjuk.

Végül hozzáadjuk a közben sós vízben kifőtt tésztát (a főzővízbe tegyünk pár csepp olajat, így nem ragad össze a tészta).

Melegen is, hidegen is tálalhatjuk, fogyasztható önálló ételként, de kertben, grillen sütött húsokhoz is finom köret. Kovászos vagy ecetes uborka, illetve uborkasaláta illik hozzá.

Jó étvágyat kíván hozzá: Cservenyák Katalin

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés