Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: virslis párna

| 2017. 05. 17. | 12:04:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: virslis párna
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
15 dkg tk. liszt
5 dkg fehér liszt
1 ek. sikér
fél ek. só (vagy kicsit kevesebb)
1 kk. cukor (élesztő miatt)
kb. 1 g friss élesztő
1,5 dl tejszín+víz keverék
2 ek. olaj

Töltelék hozzávalói:
3 db virsli
3 ek. ketchup 
1/2 ek. olaj
2-3 dkg reszelt sajt
só, oregánó, bazsalikom

Elkészítés: A kenyérsütő üstjébe pakoltam a hozzávalókat. Alulra a nedves hozzávalókat, rá a szárazakat, legtetejére az élesztőt. A gép kb. 20 percig gyúrta, dagasztotta a tésztát. Letakarva fél órán át kelesztettem. Kétfelé vettem a tésztát, és amennyire sikerült, egyformára nyújtottam őket. Az egyik lapot bekentem a fűszeres ketchuppal, reszelt sajttal megszórtam, a félbevágott virsliket rápakoltam. Majd betakartam a tészta másik felével. Igyekeztem lenyomogatni, lelapítani a virsli körül a tésztalapot, majd hat részre vágtam. Tetejét picit bevagdostam, vízzel lekentem. Előmelegített sütőben 180 fokon (alsó, felső sütés) 15 percig sütöttem, majd további 15-20 percig 160-170 fokon.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés