Recept: epres-zabpudingos sütemény
Ajándékba kaptam a Szafi kakaós zabpudingport. Úgy gondoltam, hogy nem simán pudingként fogom először megkóstolni, hanem eperrel feldobva, sütemény mellé. A csomagoláson leírtakhoz hasonlóan készítettem el a pudingot, de 3,5 dl házi, kókusz-mogyorótejszínnel, hogy hígabb legyen. Édesítésnek csak egy csapott evőkanál xilitet használtam.
Bár a süteményt felkockáztam, kuglófformában sütöttem ki. Egy egyszerű kevert tészta. A felolvasztott margarint, édesítőszert és tojássárgáját összekevertem. Külön összekevertem a liszteket, sütőport, kakaóport. Majd a tejszín hozzáadagolásával simára kevertem mindent és a végén óvatosan belekevertem a kemény habbá vert tojásfehérjét. 160-170 fokos előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöttem a margarinnal kikent formában.
Süti hozzávalói:
10-11 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg rétesliszt
1 tk. sütőpor
1 tojás szétválasztva
2 tk. Duel narancsos kakaópor
2 tk. Szafi Reform & Szafi Free életmód, receptek vaníliás eritrit
2-3 dkg margarin
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva