Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: besameles csirkemell

| 2017. 09. 08. | 00:33:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: besameles csirkemell
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

  Hozzávalók:

1 db nagyobb (70-80 dkg-os) csirkemell filé
2-3 evőkanál liszt
1 teáskanál (pl. grill) fűszerkeverék
a sütéshez olaj vagy zsír
4-5 dkg vaj
kb. 4 dl tej

A körethez 2 bögre rizs, 2 evőkanál olaj, só, víz

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk, majd a lisztben elkevert grill fűszerkeverékben megforgatjuk, forró zsiradékban megsütjük, félretesszük.

Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és beleszórjuk a panírozásból maradt, fűszeres lisztet. Ha kevés lenne a liszt, még egy evőkanálnyit hozzátehetünk, de ne legyen túl sűrű a vaj-liszt keverék. Folyamatosan kevergetjük, de nem pirítjuk meg a lisztet, majd lassan hozzáöntjük a tejet, miközben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor felforrt és besűrűsödött, beletesszük a hússzeleteket, az egészet összemelegítük. Ha kell, sózzuk. Ha túl sűrű lenne a mártás, egy kevés vízzel hígíthatjuk.

Köretnek rizst kínálunk hozzá. Ezt egyébként érdemes még a hús előtt elkészíteni.

Ehhez a megmosott, 2 bögre rizst egy nagyobb edényben zsiradékon megpergetjük, majd felöntjük kétszer annyi (4 bögre) hideg vízzel. Sózzuk. Lefedve pár percig előbb nagy lángon főzzük, amikor már zubog, takarékra tesszük. Nem keverjük, csak rázogatjuk, később már azt sem kell. Amikor annyira megduzzadtak a szemek, hogy majdnem az összes víz eltűnt, elzárjuk a gázt. Hagyjuk egy kicsit pihenni, akkor biztosan nem állnak össze a szemek.

Tálaljuk, díszítjük.

Jó étvágyat kíván hozzá:

Cseka

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés