Hirdetés

Recept: legényfogó lecsó

Szabolcsihír

2017.09.11. 15:25

Recept: legényfogó lecsó
Fotók: Szabolcsihír

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

3-4 szelet zsírszalonna és húsos szalonna
4-5 fej hagyma
8-10 paprika
4-5 paradicsom
kb. 75 dkg sovány sertéshús vagy csirkemell
1 szál füstölt kolbász
1-2 pár virsli
só, bors, pirospaprika
vörösbor

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársai készítették ezt a remek ételt a Sóstói Múzeumfaluban, A régi Magyarország ízei című rendezvényen. (Megjegyezzük: a csökkentett mennyiségeket a hozzávalókhoz már mi írtuk oda, az csapat „mértékegysége” ugyanis egy hatalmas kondér volt. Ámbár egy idő után az is kicsinek bizonyult, olyan rohamosan fogyott az étel.)

Elkészítése hasonló a lecsóhoz, csak több a hozzávaló.

A húsos és zsírszalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük, a tepertőt félretesszük.

A zsíron megdinszteljük a sallangra vágott hagymát, rátesszük a szeletekre vagy csíkokra vágott húst, s addig sütjük, míg meg nem puhul, pirul. Ekkor beletesszük a feldarabolt paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, hozzáöntjük a ledarált paradicsomot, végül nyakon öntjük vörösborral. Ha túl savas lenne, egy csipet cukrot teszünk hozzá.

Miután az egészet jól összeforraltuk, beledobjuk a karikára vágott kolbászt és virslit. Tálaláskor megszórjuk a főzés elején kisütött tepertővel. Friss, fehér kenyérrel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

recept

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés