Hirdetés
Recept: aszaltszilva-leves
| 2017. 10. 10. | 19:15:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
3 marék aszalt szilva
kevés fahéj
1 kanál cukár
kevés vaj
1 dl bor
1 pohár tejföl
3 kanál liszt
Elkészítése:
Az aszalt szilvát langyos vízben, többször átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Hozzátesszük a bort, cukrot, a fahéjat,csipet sót, majd puhára főzzük.
A tejfölben a lisztet simára keverjük, hideg vízzel hígítjuk, a leveshez szűrjük. Kissé tovább forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat.
Megkóstoljuk, ízlés szerit még cukorral, vagy borral ízesítjük. Régen ez a leves ünnepi étel volt, a karácsony előtti napon kínálták.
(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen panyolai asszonyok készítették és kínálták a Sóstói Múzeumfaluban)
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Felújítják a nyírbátori városházát és az idősek otthonát
Költségtakarékosabb lesz a működtetés.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Ingatlanárak: Nyíregyházán is egyre kisebbet adnak 30 millióért
Azt vizsgálták, mit lehet venni 30 millió forintból.
Húsvéti üdülés: népszerű az északi országrész
Egy vendégnek éjszakánként átlagosan 12 824 forintba kerül a szállása.
Bűn és bűnhődés