Recept: káposztával töltött rántott palacsinta
Hozzávalók:
1 közepes fej kemény káposzta
25 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
1 tk bors
3 dl tej
25 dkg liszt
1 tk só
3 dl ásványvíz
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük, fél óráig pihentetjük, utána kisütjük és félretesszük.
A töltelékhez lereszeljük a káposztát, a só felével és a borssal elkeverjük, majd egy kanálnyi olajon megpároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd tálaljuk. Fokhagymás-tejfölös mártással kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen készítették a Sóstói Múzeumfaluban)