Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: húsvéti cipó

| 2018. 03. 27. | 21:53:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: húsvéti cipó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók (6 darabhoz):

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
langyos víz
kevés  sör
1 kockacukor
30-35 dkg füstölt-főtt sonka vagy tarja
6 db tojás
só és ecetes torma.               

Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízben fel kell futtatni a cukorral, majd hozzáadni egy tálban a liszthez, és annyi sör hozzáadásával, amennyit felvesz , csipet sóval össze kell gyúrni, amíg elválik a kéztől, aztán letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat darabra vágjuk, és egyenként kinyújtjuk. Mindegyikre kerül egy-egy közben felszeletelt tarja, két fél keménytojás és ízlés szerint egy-egy kanál ecetes torma. A tésztát összefogjuk úgy, hogy betakarja a tölteléket. Ezután a hajtott oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakjuk őket, mindegyik tetejét néhány helyen bevagdossuk, és még egy ideig kelni hagyjuk. (Ezután a tetejét tojással bekenjük). A húsvéti cipókat 200-210 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb 10 percre, aztán visszavéve a hőfokot 170 fokra, készre sütjük, langyosra hűlve tálaljuk!

Kellemes ünnepet és jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)                

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés