Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: rakottas karfiolos

| 2018. 05. 31. | 20:35:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: rakottas karfiolos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
1,2 kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
1fej karfiol
csirke fűszerkeverék, ételízesítő
8 szelet csirkemell filé
zsiradék a tepsi kikenéséhez
tejföl
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve ressre főzzük, majd a főzővizében a krumplikat is, melyeket 2-3 mm vastagra és a hagymákat, fokhagymákatvékonyabb szelekre, félfőre vágjuk. A hússzeletek mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval, borssal, pihentetjük, majd kevés olívaolajon a baconnal együtt elősütjük.


A margarinnal kikent tepsi aljába belehelyezzük a felkarikázott krumplit, kevés ételízesítővel megszórjuk. Következnek a hagyma-, a fokhagymakarikák, majd ráfektetjük egyrétegben a csirkemelleket. Erre jönnek a félbevágott karfiolrózsák és az elősütött baconszeletek.

Tejfölben elkeverünk egy tojást, kissé sózzuk és a „rakottas” tetejére öntjük, majd kb. 20 perc alatt 180-200 fokon készre pirítjuk.

Tálaljuk, díszítjük.

Jó étvágyat kíván hozzá:  Iglai János (Nyíregyháza)                

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés