Hirdetés

Recept: karfiolleves

| 2018. 06. 29. | 11:01:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: karfiolleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyáron nincs sok kedve az embernek a tűzhely előtt állni, különösen, ha odakint süt a nap. Ilyenkor valami könnyű, egyszerű, főleg gyorsan elkészíthető receptet keres. Pont ilyen a karfiolleves.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
1 tojás
liszt
zsiradék
só, bors, pirospaprika, tejföl

Elészítése

A karfiolt rózsáira szedjük (a nagyobbakat daraboljuk), és annyi sós vízben, ami bőven ellepi, odatesszük főni (ha lefedjük, hamarabb kész). Közben világos rántást készítünk, a végén beledobunk egy kávéskanálnyi őrölt pirospaprikát. A rántást felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és ezzel besűrítjük a levest. Ízlés szerint borsozzuk, végül egy tojásból nokedlitésztát készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Tejföllel kínáljuk. (Készíthetjük rántás helyett habarással is, akkor a tejfölhöz keverjük a lisztet és a pirospaprikát, vízzel hígítjuk, és szűrőn keresztül a levesbe öntjük, lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.

Jó étvágyat kíván: Cseka

Hirdetés