Ide süss! Medvehagymás zellerkrémleves

2016.04.25. 12:18

Ide süss! Medvehagymás zellerkrémleves

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Medvehagymás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 4 levél medvehagyma
  • kb. 10 dkg zeller
  • 3 kisebb krumpli
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • só, bors, delikát ízlés szerint
  • egy csipet szerecsendió

Elkészítése: A felaprózott hagymát, fokhagymát, felkockázott krumplit és zellert, valamint apróra szaggatott medvehagymát kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel, és miután forrni kezd, sóval, borssal, delikáttal és egy kis szerecsendióval ízesítjük. Ha minden megpuhult, tejben elkevert rizsliszttel kissé besűrítjük, néhány percig még forraljuk. Végül botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Sajtos pirítóssal kínáljuk. De a tányér aljára is reszelhetünk kevés sajtot. Nagyon finom, amikor felolvad a levesben.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

Blog: Ízek és utazások
Facebook-oldal ITT

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés