Hirdetés

Ide süss! Töltött csirkemell cukkinilepénnyel

2016.05.02. 12:29

Ide süss! Töltött csirkemell cukkinilepénnyel

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini
1 répa
2 púpozott kk. só
1 kk. só
1 kk. delikát
4 ek. rizsliszt
2 ek. zabkorpa
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk és két oldalon éles késsel felszúrjuk. A fetát és aszalt paradicsomot felkockázzuk, a csirkéhez készült fűszerrel kicsit fűszerezzük, majd belenyomkodjuk az alagútba. Két fogpiszkálóval mindkét lyukat összetűzzük. A csirkemellet bebefűszerezzük só, bors, csirkefűszer keverékével. Alufóliát helyezünk a tepsibe és erre tesszük a csirkemellet. Kis vizet öntünk alá, majd lefedjük szintén alufóliával. 190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 1 órán át sütjük lefedve, majd további 20 percig, hogy pirosodjon a teteje. Bármilyen körettel tálalhatjuk, én cukkinilepényt készítettem hozzá.

Cukkinilepény elkészítése: A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük. Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kicsit állni hagyjuk. Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük. Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

Kövesd a Facebookon!

Ízek és utazások blog ITT

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés