Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újfent szükség lesz az esernyőkre

| 2016. 11. 05. | 13:38:00
Változékony időjárás elé nézünk.
Újfent szükség lesz az esernyőkre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton napközben tovább növekszik a felhőzet, így csak kevés napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék délutánig nem valószínű. A késő délutáni óráktól azonban egy kiterjedtebb csapadéktömb kialakulása valószínűsíthető, mely elsősorban az ország északi és középső részét fedi majd le. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon erős széllökések is várhatóak. A Dunántúl délnyugati kétharmadán jellemzően 12 és 16 fok közé melegszik majd fel a levegő. Az ország többi részén ugyanakkor csupán 5 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnapra virradó éjszaka folytatódik a mozgalmas időjárás. Országszerte borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék. Térségünk fölé megérkezik egy hidegfront is, melynek következtében a Dunántúlon akár intenzívebb záporok, zivatarok, nagyobb esőzések is kialakulhatnak. A hidegfront mögött északias irányúra fordul és mérséklődik a légmozgás, előtte azonban még sokfelé élénk vagy erős marad a délnyugati, déli szél. Északkeleten éjjel emelkedni fog a hőmérséklet a hűvös nappal után. Reggel jellemzően 8 és 13 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Vasárnap napközben is folytatódik az erősen felhős, borongós időjárás, de átmeneti jelleggel, rövid időre felszakadozhat a felhőtakaró. Többfelé valószínű eső, záporeső, a déli és nyugati területeken zivatar is. A délnyugati szél gyakran megélénkül. A hőmérséklet igen magasra, általában 14 és 19 fok közé emelkedik, a déli határ mentén akár 20 fok is lehet. Ezzel szemben a Kisalföldön csupán 10 fok körüli (kevéssel afölötti) érték lesz a jellemző.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés