Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

40 fok után 20 fok következik

| 2017. 06. 24. | 11:50:00
Csak bírjuk testtel!
40 fok után 20 fok következik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) – modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen például Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre.

Ehhez képest pár nappal később (a mostani forgatókönyv alapján) csaknem 20 fokkal alacsonyabb értékekre lehet majd számítani a térségben – tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé mérséklődik a levegő hőmérséklete.

Az előrejelzés szerint vasárnap is folytatódik a kánikula, de ekkor ismét többfelé lehetnek heves zivatarok, viharos széllel, jégesővel, valamint jelentős mennyiségű csapadékkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés