Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eső és tavaszi idő várható a héten

| 2018. 04. 21. | 19:14:00
Megélénkülhet a szél is.
Eső és tavaszi idő várható a héten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd keddre egy hidegfront hoz pár fokos lehűlést.

A napos, nyáriasan meleg idő vasárnap is folytatódik, délután 23 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután északon és az Alpokalján lehet több gomolyfelhő az égen, de csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar.

A jövő hét is nyáriasan meleg idővel indul, hétfő délutánra 24 és 29 fok közé melegszik a levegő. A naposabb délelőtti órákat követően délután egyre több lesz fölöttünk a felhő, és nyugat, északnyugat felől több helyen - nagyobb számban előreláthatólag északon - kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Egy-egy zivatart jégeső, viharos kifutószél is kísérhet.

Keddre virradóra záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfrontérkezik. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten, északkeleten és a délnyugati határ mentén továbbra is kialakulhat egy-egy zápor, keleten, északkeleten akár zivatar is. Enyhe lesz a hajnal, a csúcshőmérséklet viszont pár fokkal visszaesik, délután 20-25 fokra van kilátás.

Szerda hajnalra országszerte kiderül az ég, majd napközben sok lesz a napsütés, egy-egy futó zápor legfeljebb északon-északnyugaton alakulhat ki kis eséllyel. Élénk, erős délnyugati széllel ismét melegebb levegő áramlik térségünkbe, így újra erősödik a nappali felmelegedés, 23 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtök napközben újabb hidegfront érkezhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés