Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kánikula után hűvös tavasz jön

| 2018. 06. 20. | 12:59:00
Heves zivatarok miatt veszélyjelzés Borsodban, Hajdúban, Szabolcsban.
Kánikula után hűvös tavasz jön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazi meleg, nyári idővel kezdődik a csillagászati nyár – írta szerdán a honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat, amelynek előrejelzése szerint csütörtökön 33 Celsius-fok is lehet, péntektől azonban csapadékosabb és hűvösebb időjárás várható.

A csillagászati nyár június 21-én, csütörtökön kezdődik, a nyári napforduló 12 óra 7 perckor lesz. Ennek alkalmával a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól, így az év ezen napján a leghosszabb a nappal, és a legrövidebb az éjszaka.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb 28-33 fok között várható. 

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében csütörtökre Budapestre és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést hőség miatt. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére heves zivatarok veszélye miatt éltek elsőfokú figyelmeztetéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés