Hirdetés

A magyar bajnok Szlovákiában indulna

2015.10.19. 15:50

A debrecenieket legyőzték legutóbb, de vajon a szlovákok ellen mire lennének képesek?

Hirdetés

A magyar bajnok DVTK Jegesmedvék csapata tárgyalásokat kezdeményezett a szlovák élvonalbeli jégkorongliga vezetőjével az együttes esetleges jövőbeli csatlakozásáról.

A miskolci együttes honlapja szerint a Tipsport Liga vezetőjével, a játékosként világbajnok Richard Lintnerrel vasárnap a borsodi megyeszékhelyen folytattak tárgyalásokat. A megbeszélésen a magyar klub elöljárói mellett Kiss János sportért felelős alpolgármester és Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára is jelen volt.

Egri Gergely klubmenedzser a honlapnak elmondta, a vasárnapi megbeszéléssel megtették az első konkrét lépéseket a csatlakozás érdekében. A tárgyaláson bemutatták a klubot, a működés körülményeit, a támogatói kört, Miskolc városát és a DVTK-t, s azt, hogy milyen értékkel járulhat hozzá a csapat a Tipsport Ligához.

Az NHL-ben is szerepelt Lintner - aki először járt Miskolcon, de korábban látta már a Jegesmedvéket Érsekújváron, a MOL Liga döntőjében - elégedetten nyilatkozott, mint jelezte, meggyőződött arról, hogy a csapat infrastruktúrája kiváló, s a működési feltételek adottak. Az esetleges csatlakozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy a liga mérlegeli majd, hogy esetleg külföldi csapatokkal is bővítse a létszámot, ám erre csak alapos informálódás után kerülhet sor, ha azzal nem gyengítik a színvonalat.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, hogy a későbbiekben folytatódnak majd a tárgyalások a szlovák liga és a Jegesmedvék között arról, miként működhetne együtt a magyar és a szlovák jégkorongsport a jövőben. Jelezte azt is, hogy a miskolci csapat esetleges szlovákiai szerepléséről majd az MJSZ elnöksége dönthet, figyelembe véve a MOL Liga csapatainak álláspontját.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés