Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol vannak a hótolók?

| 2017. 01. 13. | 16:52:00
Jöhetnének.
Hol vannak a hótolók?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szaporodnak a bejegyzések a közösségi oldalon, mindenki hótolóért kiált. Legtöbben az országutakon, autópálya-lehajtóknál tapasztalható, áldatlan állapotokra panaszkodnak.

A nyárhoz képest szokatlan időjárás úgy látszik, meglepte a közutak kezelőjét is, mert – bizonyára mindenki emlékszik a régi viccre – úgy tűnik, felkészültek a télre, csak a hóra nem számítottak.

Márpedig az télen itt előfordul, globális felmelegedés ide, üvegházhatás oda.

Nagyon imponáló egyébként, amikor novemberben a sószóró és hótoló gépek felsorakoznak egymás mellett – fotózásra. Már az is megfordult a fejünkben: lehet, hakniznak ilyenkor a munkagépek, előre meghatározott rend szerint járnak településről településre, aztán „oszolj”-t vezényelnek nekik, és szétrajzanak az országban. Jut, ahova jut.

Debrecentől Mátészalkáig, a 37-es úton végig, és még sorolhatnánk, honnan záporoznak a panaszok a takarítatlan utakról, áldatlan állapotokról.

Egyik kollégánk szerencsés volt. Látott elseperni egy hótolót a nyíregyházi Szarvas utcán, de mire lefotózta volna, már elporzott.

Cs.K.

Ui: Az illusztrációban szereplő hótoló korábbi felvétel. Megjegyezzük: késő délután Nyíregyháza belvárosában több hótolóval is találkoztunk, a Jósában pedig járdát takarított egy gép.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés