Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nesze neked, szabolcsi töltött káposzta!

| 2017. 04. 19. | 17:02:00
Míg van két kezem...
Nesze neked, szabolcsi töltött káposzta!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életem eddigi leghaszontalanabb ajándéka volt az a két apró pillangó, amit a tévében úgy reklámoztak, hogy a segítségével bárkinek kockás hasa lehet, ráadásul sportolás nélkül.

Az öntapadós, elemmel működő lepkéket az ember csak a hasára helyezi, ők jól megrezegtetik a megrezegtetni valót, és ég a zsír – hitte, aki vette. A forgalmazók csak azt felejtették el közölni, hogy a pillangók valójában kérészek, és egy napnál tovább nem bírják a strapát. Tízezer forint plusz postaköltségért sokunknak meghatározó élmény volt a velük való találkozás…

De most itt egy újabb – immár a konyhából nélkülözhetetlennek tűnő – eszköz, a töltött káposzta készítő gép. Nyelvtörőnek se rossz a neve. Hasonló elven működik, mint a cellux tépő, csak pont fordítva. Első blikkre legalább olyan szorosan csévéli fel a levelet a töltelékre, mint amilyen sűrű a ragasztószalag-tekercs.

Hogy miért szőlőlevéllel reklámozzák az eszközt, arra csak tippelek, valószínűleg az fér bele a műanyag kütyübe. A szőlőlevél kicsi, vékony. És itt a bibi! Mert, a káposztalevél meg nagy és vastag(abb). Nem elég babrás így is a töltött káposzta, még szabjuk megfelelő méretűre a káposztalevelet, hogy beférjen! A végtermék pedig olyan, mintha egyenesen valami fegyverbe szánnák. Azért persze megnyugtat, hogy a tél végén akciósan még 6990 forint plusz szállítási költségért kínált elmés szerkezethez ma már 2500 forint plusz szállításért is hozzájuthatok. Úgy értem, ha megszorulnék, és nem lenne kéznél a két kezem, mert akkor bizonyára égető szükségét érezném.

Arra azért kíváncsi lennék, mit szólna Bódi Margó, aki szabolcsi töltött káposztában verhetetlen. ha Guszti egy ilyen szerkezettel állítana be egy napon.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés