Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cserebere - fogadom?

| 2017. 08. 14. | 13:02:00
Miért nem lehetett ezzel őszig várni?
Cserebere - fogadom?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem, biztos, hogy okos ötlet volt nyár közepére időzíteni a régi bankjegyek kivonását a forgalomból. Talán várhatott volna őszig is a csere.

Lengyel vendégem három öt- és egy kétezressel a kezében tanácstalanul nézett rám vasárnap, hogy most ezekkel mi legyen. A tavalyi nyaralás alkalmával váltotta a pénzt, és itt szembesült vele, hogy már nem fogadják el fizetőeszközként.

Hová küldtem volna vasárnap? Nagy sóhajtással azt mondtam, adja ide, adok helyette újat, én pedig majd elviszem a lejárt (halott) pénzt a bankba vagy a postára.

Persze, tájékozódhatott volna előre még otthon, hogy érvényesek-e még a tavalyi bankjegyek. Tegye a szívére a kezét mindenki, aki így tesz! Most pedig azok, akik nem ezzel foglalkoznak, hanem hogy otthon ne felejtsék a fürdőrukát, törülközőt, fogkefét.

Szerintem nem egyedül az én lengyeljeim jártak így. Talán érdemes lett volna megfontolni a bankjegyek cseréjének időpontját. Ha kitolják mondjuk októberig, az üzletekben látható plakátok alapján még azok a külföldiek, akik nem beszélik a nyelvünket is értik, hogy itt valami készül, és kiszórják a pénzt. Így viszont esélyük sincs.

Akik pedig azt mondják, hogy ezek jó és strapabíró bankjegyek, ne nagyon bízzák el magukat, mert kaptam már vissza szakadtat, a kétezres és a húszas pedig folymatosan okoz bosszúságot mindenkinek, hiszen nagyon könnyen összetéveszthetőek egymással.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés