Hirdetés

Már a régi tízezrest sem veszik át

| 2017. 08. 15. | 17:33:00
Ezt jól megkavarták.
Már a régi tízezrest sem veszik át
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy ráfaragtak szegény külföldiek, akik tavaly el nem költött, régi ötezreseikért most szerettek volna vásárolni. Merthogy már nem érvényesek. 

De ez még semmi. Egy üzletben úgy döntöttek,

már nem fogadják el a régi tízezrest sem, aki ilyen pénzzel fizetne, az alkalmazott széttárja a kezét, hogy nem veheti el. Miért? Csak. Mert így döntött a vezetés.

Nem érdekes, hogy nem tehetné meg, megteszi és kész. Pedig a régi tízes még forgalomban van.

Méltatlankodik ilyenkor az ember egy keveset, s a legszívesebben visszatolná (gurítaná) a pizzát a pultosnak, hogy "anyukám, akkor ez most mind nem kell, pakolja csak vissza a korábbi helyére szeletenként", ha nem lenne ott a gyerek, akinek a dobozra tapadt a szeme, s már alig várja, hogy végre kinyíljon, és nagyot harapjon a tető alatt lapuló finomságból (amitől szerintem sokkal jobb a kemencében sült kenyérlángos, de az kétségkívül nem elég olasz).

Tényleg érthetetlen az önkényeskedés, amelyre egy megoldás klehetséges: ha az üzlet jól látható helyen, táblára függeszti ki, hogy bár mindenki más igen, ők a régi tízezrest már nem fogadják el. Ha ezt előre tudja az ember, nem itt vásárol. Oszt jónapot.

Cs.K.

 

 

 

Hirdetés