Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyi jár a magyaroknak, ha megnyerik az Eb-t

| 2018. 01. 10. | 18:43:00
Persze előbb legyen meg a továbbjutás.
Ennyi jár a magyaroknak, ha megnyerik az Eb-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) azt a célt tűzte a férfiválogatott elé, hogy jusson tovább a csoportkörből a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon.

"Az alapvető célkitűzés, hogy hat mérkőzést játsszon a csapat, de természetesen minden plusz sikernek örülünk" - mondta az MKSZ szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté elnök.

Elárulta: az MKSZ elnöksége által elfogadott prémiumrendszer szerint akkor jár jutalom a játékosoknak, ha legalább a nyolcadik helyen végeznek.

Amennyiben a csapat Európa-bajnok lenne, összesen 80 millió, második hely esetén 70 millió, bronzérem esetén 60 millió forintot kapna. A további helyekért sorrendben 50, 40, 30 millió forint jár, a 7-8. hely egységesen 15-15 millió forintot ér.

A négyesből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány kifejtette, a dán, a spanyol, a francia, a német és a horvát válogatott ellen nincs reális esélyük a magyaroknak egy olyan meccsen, amelyen mindkét csapat száz százalékot nyújt, de természetesen minden riválissal szemben meg kell próbálni nyerni.

Ha a csehek jó napot fognak ki, mi pedig rosszat, akkor ők nyernek, de hogyha mi a tudásunknak megfelelően játszunk, akkor nekünk kell győznünk

- fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés