Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elszakadt a cérna

| 2016. 08. 22. | 21:11:00
A DK után a ők is különválnak.
Elszakadt a cérna
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Együtt megszakítja az együttműködést az MSZP-vel a nyíregyházi önkormányzatban - áll a párt újabb közleményében, melyet hétfőn juttatott el a Szabolcsihír szerkesztőségébe Lövei Csaba önkormányzati képviselő, ezzel, mint fogalmazott, megszűnik az egységes ellenzéki frakció a szabolcsi megyeszékhelyen.

A botrányt az robbantotta ki, hogy augusztus 20-a alkalmából a nyíregyházi közgyűlés dr. Adorján Gusztávot, a Jósa András Oktató Kórház igazgatóját, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetőjét választotta a város díszpolgárává.

Vasárnap előbb a DK nevében Hunyadi János önkormányzati képviselő tudatta közleményben, hogy pártja szakított az MSZP-vel, mert másképp gondolkodnak, majd még aznap délután  Lövei Csaba nyilvánított véleményt az üggyel kapcsolatban, leszögezve, hogy hivatalban lévő politikust nem elegáns díszpolgárrá választani.

Lövei Csaba hétfői közleménye viszont már a szakításról szól:

"Az Együtt nyíregyházi képviselője a jövőben nem kíván közös frakcióban dolgozni az MSZP képviselőivel. Az Együtt számára mindenféle együttműködés elfogadhatatlan a helyi Fidesz vezetés politikájával" - áll a közleményben.

Lövei szerint nyilvánvalóvá vált, hogy helyi politikai kérdésekben az MSZP és az Együtt képviselői eltérően vélekednek, más értékrend alapján alakítják ki álláspontjukat, ítélik meg az egyes helyi kérdéseket.

Az MSZP a Fideszt segíti?

"A városvezetést és a városi cégeket érintő, részben már bíróságon, részben nyomozati szakban lévő korrupciógyanús ügyekben, azok kezelésében az MSZP képviselői nem osztották az Együtt kemény álláspontját, interpelláció szavazásánál nem támogatták képviselőtársukat, sőt legutóbb igen szavazattal, ill. távolmaradással a Fidesz frakcióvezető díszpolgárrá választását is segítették" - állítja az Együtt képviselője, aki szerint a kialakult helyzet a város képviselőtestületében lehetetlenné teszi a további közös munkát, mert a nyíregyházi MSZP-s önkormányzati képviselők hozzáállása nem fér össze az Együtt politikájával.

Csak keményen!

Az Együtt célja Nyíregyházán is a FIDESZ hatalom felszámolása, ebben kész minden előremutató, hiteles és célszerű együttműködésre, de ezt csak hiteles és kemény politikával lehet elérni - vélekedik Lövei, aki egyben az Együtt választókerületi elnöke is. Hozzáteszi: egészen addig, amíg a helyi MSZP-s önkormányzati képviselők önként vagy az MSZP szervezet nyomására nem változtatnak politikájukon és hozzáállásukon, nincs együttműködés az ottani MSZP-s képviselőkkel.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés