Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földrengés sújtotta Olaszországot

| 2016. 08. 24. | 10:00:00
Sajtóinformációk szerint legalább hatan meghaltak.
Földrengés sújtotta Olaszországot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos károkat okozott az augusztus 24-én, szerda hajnalban történt olaszországi földrengés az ország középső részén lévő Amatrice városában, a feltételezhető áldozatokról egyelőre nem érkezett hivatalos jelentés. 

Az olasz állami tévé szerint azonban legkevesebb hat halálos áldozata van a katasztrófának. 

Sokan lehetnek a romok alatt

Sergio Pirozzi, a rengéstől sújtott Amatrice polgármestere a SkyTg24 hírtelevíziónak ugyanakkor sírva mondta el, hogy a város fele "nincsen többé". Azonnali segítséget kért az épületek romjai alatt levő emberek kimentésére. Elmondta, hogy a város központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség - mondta. Hozzátette, hogy

az Appenninekben levő település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

Rómától Nápolyig érezték

Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője "jelentősnek" nevezte a Közép-Olaszországot hajnalban, 3.38-kor megrázó, 6,2-es erősségű rengés földrengést, amelynek epicentruma a földtani jelentések szerint Accumoli közelében volt. A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek, de olasz hírügynökségi jelentések szerint rengés a Rómától északra fekvő Rieti városát is érintette, és Marche tartományban is károk keletkeztek. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

Frissítve: 38 áldozat van 

A földrengésnek az eddigi adatok szerint 38 áldozata van. Magyar áldozata vagy sérültje a Külgazdasági- és Külügyminisztérium szerint eddig nincs a szerencsétlenségnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés