Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyebb lesz az idei tanévkezdés

| 2016. 08. 24. | 18:40:00
A nemzeti tanévnyitó Érden lesz.
Könnyebb lesz az idei tanévkezdés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt

– közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, a budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult. A nemzeti tanévnyitó Érden lesz. 

320 ezer óvodás, 750 ezer általános iskolás, 210 ezer gimnazista, 210 ezer szakgimnazista és 96 ezer szakiskolás számára kezdődik meg jövő csütörtökön a 2016/2017-es tanév. Csaknem 3500 iskolába már kiszállították a tankönyveket, 720 iskola van még hátra. Összesen 12 millió tankönyvet csomagoltak be, ezek mintegy 10 milliárdos értéket képviselnek. Az általános iskolák 1-4. évfolyamán ingyenesek a tankönyvek, a diákok 67 százaléka térítésmentesen kapja meg a kiadványokat

– közölte.

Szólt arról is, hogy az 1-2. évfolyamon a tartós tankönyvek a gyerekeknél maradhatnak, a tanóra 45 perces lesz továbbra is, de a tananyagot 30 percben sajátítják el a diákok. 

A diákok terhelését illetően a köznevelési kerekasztal keretében folytatott tárgyalásoknak köszönhetően sokkal nagyobb lehetőség lesz arra, hogy eltérhessenek az iskolákban a tananyagtól. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet rugalmas tananyagjavaslatokat dolgoz ki, és ezek folyamatosan kerülnek ki a honlapjára. Palkovics László államtitkár közölte: a nemzeti tanévnyitó az idén Érden lesz.

Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár jelezte:

még várhatóan ezen a héten előre hozottan kiutalják a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt és a gyermeknevelési támogatást, ezzel augusztusban kéthavi családtámogatást kapnak a családok, ami három gyermek esetén akár hetvenezer forintos pluszt is jelenthet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés