Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brüsszel Jézuskája migránsokat küldhet Magyarországra

| 2016. 09. 21. | 19:14:00
A Fidesz karácsony előtt elindulhat a bevándorlók kötelező betelepítése.
Brüsszel Jézuskája migránsokat küldhet Magyarországra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz-frakció szerint ha az október 2-i népszavazás nem akadályozza meg, karácsony előtt elindulhat a bevándorlók kötelező betelepítése, mivel Brüsszel fenntartja a kvótajavaslatot, az Európai Parlament pedig december elsejétől javasolja a kötelező betelepítés elindítását.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke a nap folyamán tét nélkülinek és értelmetlennek nevezte az október 2-ai népszavazást a pártja által szervezett szerdai budapesti konferencián. Szavai szerint azért értelmetlen a népszavazás, mert a pénteki pozsonyi uniós csúcson minden egyes európai vezető elismerte, menekültkvóta nem lesz. Szerinte a menekültválság megoldása ezen a csúcson körvonalazódott is.

A Fidesz-frakció közleményében az áll: a brüsszeli bizottság szóvivője hétfőn, már az uniós csúcs után jelentette be, hogy Brüsszel nem vonja vissza, hanem fenntartja kvótajavaslatát. Az Európai Parlament pedig a múlt héten szavazott arról, hogy december elsejétől javasolja a kötelező betelepítés elindítását - tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: az MSZP az Európai Parlamentben és európai fórumokon mindenhol támogatta a kötelező kvótát; a szocialisták kettős beszédet folytatnak, "nem mernek nyíltan igent mondani, de valójában Brüsszel politikáját szolgálják ki".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés