Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érpatak: mégse lesz időközi választás?

| 2016. 09. 26. | 15:14:00
A polgármester elfelejtette megszavaztatni a napirendet.
Érpatak: mégse lesz időközi választás?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mégse kell új választást tartani Érpatakon. A kormányhivatal utólagos normakontrollra küldte a testület önfeloszlatását tartalmazó jegyzőkönyvet, melynek tanúsága szerint az ülést vezető polgármester nem tette fel szavazásra az ülés napirendjét, így elfogadott napirend hiányában volt egy testületi ülés, amely jogilag nem minősül annak.

Magyarul: habár határozott szándéka volt, és azt hitte, megtette, mégse oszlatta fel magát az érpataki testület, mindenki marad a helyén, Orosz Mihály Zoltán polgármesterrel az élen.

Az Érpatakon előállt furcsa helyzetről hétfőn Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője beszélt. A dolog pikantériája, hogy ugyanazon az ülésen – amelyről most kiderült, hogy jogilag nem minősül ülésnek – zárszámadást fogadott el a testület és hitelt vett fel, hogy a közmunkások és a hivatali dolgozók bérét ki tudja fizetni.

Kozma Péter emlékeztetett arra: a gazdálkodás törvényességéért a képviselő-testület, míg a biztonságáért a polgármester felel. Minden más a felelősség áthárítása.

A dolgok jelen állása és a hivatal álláspontja szerint úgy néz ki, hogy Érpatakon decemberben mégsem lesz időközi választás. Dacára annak, hogy az időpontját a Helyi Választási Bizottság december 11-ére már ki is tűzte. 

 Az is kiderült: a közmunkások bérét a jogszabály szerint alszámlán kellett volna tartani, ám azt átutalták a főszámlára, így történhetett meg, hogy inkasszóval eltűnt az érpataki önkormányzat számlájáról a közmunkások bére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés