Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazugsággal vádolják a Fideszt

| 2016. 09. 24. | 16:59:00
A DK szóvivője reagált a vádakra.
Hazugsággal vádolják a Fideszt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz hazudott, amikor azt állította, hogy az Európai Unió pénzeli népszavazási plakátkampányukat. Elmondásuk alapján ugyanis azt - a más pártoknak is rendelkezésre álló - EP-képviselői költségkeret egy részéből finanszírozzák. Szombaton a DK szóvivője, Gréczy Zsolt az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének sajtótájékoztatójára, amelyen a kormánypárti politikus azt mondta, hogy

a DK új plakátjainak a megjelenésével "most már elég világos mindenki számára", (...) hogy Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék és a Demokratikus Koalíció népszavazás-ellenes és bevándorláspárti politikáját".

A DK plakátjain a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének a logója - (S&D) - látható. Úgy vélik, ezzel árulják el magukat és a tényt, hogy "a brüsszeli pénzek ismét találkoztak Gyurcsány elvtárssal és pártjával" - fejtette ki a fideszes politikus.

Az ellenzéki párt szóvivője szerint

"Rendkívül felháborító és szánalmas, hogy a "Fidesz egyáltalán meg mer szólalni, miután eddig 11 milliárdot költöttek a magyar adófizetők pénzén egy gyűlöletkeltő, értelmetlen és felesleges álnépszavazásra".

Továbbá kiemelte azt is, hogy ebből a pénzből "éveken keresztül minden éhező magyar gyerek minden nap meleg ételt kaphatott volna az asztalára".

Gréczy Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök "már minden gazemberségre képes, hogy megpróbálja érvényessé tenni az ország tönkretételét elfedni szándékozó álnépszavazását".

A szóvivő emellett emlékeztetett arra is, hogy a DK volt az első, ami távolmaradásra buzdította a választókat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés