Hirdetés

Parlagfű: fentről is látszik!

Rendőrségi helikopterről térképezték fel az allergén gyomot

Szabolcsihír

2016.09.09. 11:46

Parlagfű: fentről is látszik!

Fizet, aki nem kaszál.

Hirdetés

Milliók szenvednek hazánkban parlagfű-allergiától, és a szakemberek szerint azok sincsenek életük végéig bebiztosítva akik most még nem tüsszögnek a pollenjétől. Ezért nagyon fontos, hogy saját portáján, földjén, környezetében mindenki irtsa, kaszálja a sokak életét megkeserítő gyomnövényt. 

A megyei kormányhivatal munkatársai pénteken délelőtt egy MDC 500-as rendőrségi helikopterrel térképezték fel Nyíregyháza és környékét, arra voltak kíváncsiak, a földtulajdonosok eleget tesznek-e kötelezettségüknek.

A hivatalhoz ugyanis több bejelentés is érkezett a parlaagfű miatt - tudtuk meg Bordás Bélától. Nyíregyháza városgondnoka, aki csatlakozott az ellenőrökhöz, elmondta azt is: több elhanyagolt területet láttak föntről, ezeket a szakemberek könnyen be is azonosították.

Mint arról már többször is írtunk: aki nem kaszálja a parlagfüvet, és kiderül, mélyen nyúlhat a pénztárcájába. A mulasztókkal szemben ugyanis 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Ezen felül meg kell téríteniük a közérdekű védekezés teljes költségét is.

 

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés