Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sötét jövőt lát a Fidesz erős embere

| 2016. 09. 08. | 11:01:00
A debreceni politikus szerint civilizációs, kulturális válság fenyeget.
Sötét jövőt lát a Fidesz erős embere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A migrációs helyzettel kapcsolatban is készülnek kisebb törvénymódosításokkal a kormánypártok - mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kósa Lajos telefonon nyilatkozott a rádiónak Balatonfüredről, ahol szerdán kezdődött a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése.

A fideszes politikus elmondta: szerdán Orbán Viktor beszédét hallgatták meg, amelyben a miniszterelnök a célok között fogalmazta meg a népességfogyás megállítását, a családok támogatását, és egy munkaalapú társadalom építését, amelyben mindenki munkához juthat, aki tud dolgozni.

A Fidesz frakcióvezetője a tervezett jogszabályalkotásokról elmondta, a polgári törvénykönyv egyéves tapasztalatai nyomán lehetnek korrekciók, s a migrációs helyzet alakulása nyomán is készülnek kisebb módosításokkal.

Kiemelte: a tömeges migrációval összefüggésben civilizációs, kulturális válság fenyeget. Olyan tömegek érkeznek, akik egy teljesen más civilizációból jönnek, ráadásul nem is hajlandóak integrálódni, elfogadni értékeinket, szabályainkat - fejtette ki Kósa Lajos, hozzátéve: ez a probléma a következő húsz évben nem fog megoldódni, ha nem csinálnak valamit.

Kósa Lajos, a TV2 Mokka című műsorában kitért arra is, Magyarországon ez még csak kockázat, de pontosan ki lehet számolni, hogy a tömeges migráció milyen veszélyekkel jár. Vannak országok, ahol már láthatóak ezek a veszélyek, mint például a nők elleni tömeges erőszak - jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy ha az októberi népszavazáson győznek a nem szavazatok, arra a magyar törvényalkotásnak is reagálnia kell majd. Addig is - mondta -, a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a pártvezetés és a frakcióvezetés is azon dolgozik, hogy minél többen részt vegyenek a referendumon, és a nemek győzzenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés