Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fiatalok döntöttek: se Trump, se Clinton

| 2016. 10. 25. | 10:12:00
Az amerikai fiataloknak elment a kedvük a voksolástól.
A fiatalok döntöttek: se Trump, se Clinton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felmérések szerint alacsony a részvételi hajlandóság az amerikai elnökválasztáson a nagy létszámú fiatal generációban.

A Reuters és az Ipsos közös közvélemény-kutatása szerint a 18 és 34 év közötti amerikaiak kevesebb valószínűséggel mennek el szavazni 2016-ban az elnökválasztáson, mint azt 2012-ben tették az akkor 18-34 év közöttiek.

Az Amerika-szerte végzett felmérés szerint a korosztály 52,2 százaléka mondta azt, hogy biztosan, vagy majdnem biztosan részt vesz a választáson november 8-án, míg a négy évvel ezelőtti elnökválasztáson ez az arány még 56,1 százalék volt.

Elemzések ezt a csökkenést főként a jelöltek személyére és a kampány negatív felhangjaira vezetik vissza. Néhány politológus egyenesen attól tart, hogy az idei elnökválasztás választópolgárok egy teljes nemzedékének választói magatartásán hagy nyomot.

Egy friss felmérés jól szemlélteti a fiatal generáció frusztrációját. A megkérdezettek 53 százaléka inkább várna egy, a világot elpusztító meteort, mintsem hogy a republikánus Donald Trump legyen az elnök, viszont ugyanezt mondta a válaszadók 34 százaléka a demokrata párti Hillary Clintonról is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés