Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rosszabbik arcát mutattja az ősz

| 2016. 10. 02. | 17:31:00
Rosszra fordul az időjárás.
A rosszabbik arcát mutattja az ősz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A következő napokban ősziesre fordul az időjárás: többfelé várható eső, megerősödik, akár viharossá fokozódik a szél, lehűlésre is készülni kell, hajnalban fagypont közeli hideg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő délután a Dunántúlon rövid időszakokra süthet ki a nap, összességében borús lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Emellett többfelé erős lesz a légmozgás, a Dunántúlon akár viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 14-21 fok között valószínű: a tartósan borult dunántúli tájakon lesz a hidegebb, a 20 fok közeli csúcsérték a Tiszántúlon várható.

Kedd reggel, délelőtt délkeleten, délen lehet napsütés. Észak felől egyre többfelé várható eső, zápor. Emellett megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan valószínű záporeső, továbbra is erős, többfelé viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között várható.

Csütörtökön és pénteken is megerősödhet a szél és továbbra is többfelé valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet csütörtökön 0-7, pénteken 2-8 fok között valószínű. Csütörtökön napközben 6-13, pénteken 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap rövid időre kisüthet a nap, de nagyrészt felhős idő várható, helyenként megerősödhet a szél. Szombaton még többfelé, vasárnap szórványosan várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés