Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre többen indulnak Európa felé

| 2016. 10. 15. | 14:40:00
Új útvonalakon is próbálkoznak.
Egyre többen indulnak Európa felé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliós nagyságrendű tömegek mozognak Afrikában, és Európa felé is egyre többen indulnak útnak. Ennek következtében Szerbiában már hétezernél is több migráns van - emelte ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hozzátette továbbá, hogy új útvonalakon – például a török-bolgár határon - is próbálkoznak, ezért az EU-tagországok fenntartják a tömeges migráció miatt hozott intézkedéseiket.
A főtanácsadó az uniós belügyminiszterek találkozójáról elmondta:

azt remélték, hogy a tények – mint például Európa belső biztonságának romlása, a fenyegetettség növekedése, az egyre több bűn- és terrorcselekmény, illetve a tervezett és megakadályozott cselekmények - rávilágítanak arra, hogy a schengeni térség ellenőrzését vissza kell állítani. Mindemellett bíztak abban is, hogy az Európai Bizottság leveszi napirendjéről a kötelező kvóták kérdését, de ez nem történt meg, annak ellenére, hogy növekedett azoknak az országoknak száma, amelyek a kötelező kvótarendszert nem tartják jó ötletnek: a visegrádi négyek mellett például Ausztria sem - tette hozzá.

Egyre többen vélik úgy, hogy a felső korlát nélküli tömeges befogadás, a könnyített családegyesítések veszélyt jelentenek Európa biztonságára - jegyezte meg Bakondi György.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés