Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal Családosok: szavazzanak nemmel

| 2016. 10. 01. | 16:36:00
Demonstrációt tartott a szervezet Budapesten.
Fiatal Családosok: szavazzanak nemmel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vasárnapi kvótareferendumon való részvétel, valamint a nemmel szavazás mellett foglalt állást a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton Budapesten, a szervezet demonstrációján.

Király Nóra elnök - aki egyben a XI. kerület fideszes alpolgármestere - a Ficsak Séta a családok szabadságáért címmel meghirdetett rendezvényén azt mondta:

a referendum napja "sorsdöntő" alkalom, és arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt rajta és szavazzon nemmel, mert családok, gyermekek jövőjéről van szó.

 A résztvevők kék léggömbökkel a kezükben vonulak Budapest utcáin. A körülbelül százfőnyi menethez sokan gyermekeikkel együtt csatlakoztak, és plakátokat, nemzeti színű papírzászlókat, illetve a szervezet emblémájával ellátott lobogókat tartottak. A plakátokra olyan üzeneteket írtak, mint Gyermekeink biztonságáért, Tiszteletet a nőknek és Békében akarunk élni.


Később a magukkal hozott feliratozott lufikat elengedték; az elnök megfogalmazása szerint jelképesen így küldtek üzeneteket Brüsszelnek. A lufikon elsősorban a nem szó szerepelt. 
Király Nóra véleménye szerint nemet kell mondani a kényszerbetelepítésre, ugyanis:


    "Nem szeretnénk félelemben élni, erőszakban élni, nem szeretnénk egy olyan Európát, amit ma minden nap látunk a híradásokba: minden napra jut egy erőszakos cselekedet, egy nők elleni erőszak, gyermekbántalmazás" - hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés