Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Verekedés, erőszak, gyújtogatás - rossz hírek jönnek Németországból

| 2016. 10. 02. | 18:50:00
Újabb incidensekről szólnak a hírek.
Verekedés, erőszak, gyújtogatás - rossz hírek jönnek Németországból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb incidensek történtek Németországban a menekültválsággal kapcsolatban, hét végi rendőrségi jelentések alapján három településen kisebb összetűzés volt helyiek és menedékkérők között, egy menekültszállást pedig megpróbáltak felgyújtani.

A Szász-Anhalt tartományi Sangerhausenben 20 helyi lakos és több szíriai menedékkérő verekedett össze. Három menedékkérő könnyebben megsebesült. A péntek este történt összecsapás előzménye, hogy szerdán egy 16 éves szíriai fiú bántalmazott egy 15 éves helyi fiút.

A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi fővárosban, Schwerinben 30 német és 10 menedékkérő csapott össze szintén péntek este. Egy helyi fiatal könnyebben megsebesült. A konfliktust az válthatta ki, hogy kedden két szíriai menedékkérő késsel megfenyegetett egy menedékkérőt és egy helyi lakost, és bántalmaztak egy embert, aki igyekezett elsimítani a vitát.

A Szászország tartományi Bautzenben egy nagyjából 10 fiatalkorú menedékkérőből álló csoport és egy helyiekből álló 20-30 fős csoport heves szóváltása miatt riasztották a rendőrséget péntek este. Összecsapás ugyan nem történt, de egy 17 éves menedékkérő megsebesült, megvágta magát egy törött üvegpalackkal, amellyel egy 39 éves németet fenyegetett. A kisváros szeptember közepén azzal került be a hírekbe, hogy 80, többnyire szélsőjobboldali helyi lakos összecsapott 20, az országba felnőtt kísérő nélkül érkezett fiatalkorú menedékkérővel.

Szombat hajnalban a Brandenburg tartományi Jüteborgban ismeretlenek megpróbáltak felgyújtani egy szállást, ahol fiatalkorú menedékkérők laknak. Két Molotov-koktélt vágtak az épület egyik ablakához, amely azonban nem tört be. Az épület előtt keletkezett tüzet az intézmény dolgozói eloltották. A támadásban nem sérült meg senki, az anyagi kár sem jelentős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés