Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adóparadicsom lehet Magyarország

| 2016. 11. 17. | 16:42:00
Legalábbis a cégeknek.
Adóparadicsom lehet Magyarország
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön.

Hozzátette, erről a szerdai kormányülésen a nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére és a munkaadókkal tartott korábbi egyeztetések alapján döntöttek. Elmondta, a minimálbér emeléssel kapcsolatban azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, hogy "menjen el a falig", amit még a vállalkozók képesek elviselni, olyan magasra próbálja felvinni a magyar minimálbért.

Pozitív üzenet

A vállalkozók érdekképviseleti szervezetei pozitív üzenetnek, komoly előrelépésnek értékelték a társasági nyereségadó csökkentésére vonatkozó miniszterelnöki bejelentést.

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) támogatja az adó mértékének csökkentését, hiszen a szervezet is azt javasolta, hogy töröljék el a jelenleg érvényben lévő 500 millió forintos adóalap értékhatárt, amely összegig 10 százalék, fölötte pedig 19 százalék a társasági adó, és egységesen 10 százalék legyen az adókulcs - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI-nek.

gy vélte, az adócsökkentésnek üzenetértéke van, és véleménye szerint a költségvetést nem fogja befolyásolni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés