Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos megmagyarázta Trump győzelmét

| 2016. 11. 09. | 17:51:00
A debreceni politikus szerint az amerikai választók nem a bevándorlás támogatása mellett voksoltak.
Kósa Lajos megmagyarázta Trump győzelmét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország védelmében az emberek csak a KDNP-re és a Fideszre számíthatnak, az ellenzék a demokrácia legelemibb szabályaival sincs tisztában - értékelt Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus jelezte: az igazságügyi miniszter megvizsgálja az alaptörvény sikertelen módosítása után kialakult helyzetet, a sarkalatos és a ratifikált nemzetközi jogszabályokat. Példaként hozta, hogy van olyan átültetett nemzetközi jogszabály, amely tiltja a népesség tömeges lakóhely-változtatását és a kormányokat az ez elleni fellépésre kötelezi.

Ennek a kérdésben várják az Alkotmánybíróság állásfoglalását is, amelyet az ombudsman kért - tette hozzá.

Kósa Lajos egyúttal gratulált Donald Trumpnak, az amerikai elnökválasztás győztesének, továbbá a republikánus pártnak, amely mind a kongresszusban, mind a szenátusban többséget szerzett. Megjegyezte: az Egyesült Államokban az egyik legfontosabb kampánytéma a migráció kezelése volt, s úgy látszik, az amerikai választók nem a bevándorlás támogatása, hanem az okainak felszámolása mellett foglaltak állást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés